“Stop violenta”: Spectacol organizat de Serviciul Public Asistenta Sociala

afis-spectacol-3-page-001

Serviciul Public Asistență Socială promovează implicarea fiecărui cetățean în combaterea violenței domestice

Serviciul Public Asistență Socială vă invită să participați joi, 27 octombrie, începând cu ora 18.00, la spectacolul intitulat “Stop violență”, în cadrul căruia vor concerta Direcția 5 și Aurel Tămaș. Evenimentul se va desfășura în incinta mall-ului Gold Plaza și are ca scop informarea cetățenilor cu privire la problemele cauzate de violența, pentru ca ulterior fiecare băimărean să se implice activ în combaterea violenței domestice.

Datele statistice arată faptul că, în România, la fiecare 30 de secunde o femeie este victimă a violenței domestice, trei sferturi dintre agresori fiind bărbați. Tocmai de aceea este important ca fiecare dintre noi să ne implicăm activ în rezolvarea problemelor cauzate de violența domestică.

În acest context, acțiunea subliniează contribuția autorităților publice și a ONG-urilor în oferirea posibilităților de cunoaștere și a accesului la serviciile specializate de protecție socială în orientarea cetățenilor privind înțelegerea și utilizarea cadrului legislativ în mobilizarea comunităților, grupurilor și persoanelor pentru a participa și influența pozitiv combaterea violenței.

Evenimentul este organizat de Serviciul Public Asistenţă Socială în colaborare cu Penitenciarul Baia Mare, Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC, Teatrul Municipal Baia Mare și SC Mindustries SRL, în cadrul proiectului “Soluţii integrate pentru violenţa în familie”, finanţat prin Programul RO20 „Violenţa domestică şi violența bazată pe deosebirea de sex“ – Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014.