Schimb de experienta intre Romania si Norvegia

 

img-20161018-wa0001Serviciului Public Asistență Socială Baia Mare participă la prima vizită transnațională din cadrul unui proiect de schimb de experiență

În perioada 17-22 octombrie 2016, reprezentanții Serviciului Public Asistență Socială Baia Mare și ai Penitenciarului Baia Mare participă la prima vizită transnațională, din cadrul unui proiect de schimb de experiență între România și Norvegia.

Proiectul cu titlul ”Pact-FREE- Parteneriat și colaborare transnațională pentru facilitarea reintegrării sociale a persoanelor private de libertate” beneficiază de finanțare norvegiană prin Fondul pentru Relațiile Bilaterale la nivelul Programului RO18.

Scopul vizitei este de a identifica și apoi implementa în comunitatea noastră, lecțiile de bune practici din domeniul incluziunii sociale a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate. Aceste lecții sunt cu atât mai valoroase cu cât sunt extrase din practica unei țări care are una dintre cele mai reduse rate de recidivă.

Rezultatul acestei vizite va fi transpus într-un plan de acțiune în vederea creșterii șanselor de incluziune socială a persoanelor private de libertate asumat interinstituțional. De asemenea, urmărim continuarea colaborării cu sistemul corecțional norvegian, pentru a continua efortul în vederea creșterii calității serviciilor adresate acestui domeniu social.
Diminuarea riscului de recidivă va avea impact pe termen lung asupra calității vieții în comunitatea noastră prin creșterea gradului de siguranță – aceasta fiind valoarea adăugată a efortului în ceea ce privește incluziunea socială a deținuților.

img-20161018-wa0002img-20161019-wa0000 img-20161019-wa0001