Schimb de experienta intre Romania si Norvegia

vizita-norvegieni-1Reprezentanții Penitenciarului Stavanger, impresionați de centrele sociale din Baia Mare

Cinci reprezentanți ai Penitenciarului Stavanger din Norvegia, aflați în Baia Mare, într-o vizită de schimb de experiență, au fost prezenți astăzi la seminarul organizat în cadrul proiectului “Pact-FREE-Parteneriat și colaborare transnațională pentru facilitarea reintegrării sociale a persoanelor private de libertate”, implementat de Penitenciarul Baia Mare, în colaborare cu Serviciul Public Asistență Socială.

Tot astăzi, vizitatorii norvegieni s-au întâlnit cu Marinel Rob, primarul interimar al Municipiului Baia Mare, căruia i-au împărtășit impresiile despre obiectivele vizitate în aceste zile. În cadrul seminarului, reprezentanții instituțiilor implicate în proiect au discutat despre incluziunea socială a persoanelor care execută pedepse privative de libertate, respectiv creșterea siguranței comunității, creșterea calității vieții în comunitate, aceste obiective fiind responsabilitatea tuturor actorilor sociali: penitenciar, probațiune, instituții publice locale și societatea civilă.

Pentru a cunoaște mai bine problemele comunității noastre, în cursul zilei de luni, 21 noiembrie, oaspeții norvegieni au vizitat centrele sociale coordonate de către Serviciul Public Asistență Socială. Aceștia s-au arătat impresionați de serviciile pe care instituția noastră le oferă grupurilor vulnerabile menționând faptul că, din acest punct de vedere, Municipiul Baia Mare este un exemplu demn de urmat. Proiectul a presupus organizarea a trei vizite transnaționale, obiectivul general fiind colaborarea între instituțiile publice din România și Norvegia, în vederea asigurării transferului de bune practici.

vizita-norvegieni-2 vizita-norvegieni-3 vizita-norvegieni-4