Reprezentantii Municipiului Baia Mare, vizita de lucru in Republica Moldova

vizita-moldova-1Reprezentanții Municipiului Baia Mare și cei din Republica Moldova dezbat problemele întâlnite în domeniul asistenței sociale

Reprezentanții Municipiului Baia Mare participă, astăzi, la un eveniment important, desfășurat în Republica Moldova. Întâlnirea are ca scop consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări, mai exact oferirea sprijinului reciproc în ceea ce privește dezvoltarea socială și consolidarea relațiilor în domeniul asistenței sociale, precum și dezvoltarea unor proiecte comune.

La această întâlnirea, desfășurată în Raionul Leova, din partea Municipiului Baia Mare participă Noemi Vida, viceprimar al municipiului, Bogdan Gavra, director general al Serviciului Public Asistență Socială și Romana Oneț, director adjunct al Serviciului Public Asistență Socială, respectiv autoritățile din Republica Moldova: Ion Gudumac, președinte Raion Leova, Eugenia Buraga, vicepreședinte Raion Leova și Vitalie Gargaun, primar Leova.

O altă problemă dezbătută în cadrul întâlnirii este cea a persoanelor în etate, îmbătrânirea societății fiind o tendință actuală în structura populației la nivel global și în Republica Moldova. După finalizarea discuțiilor, delegația Municipiului Baia Mare a vizitat Asociația Obștească, singurul ONG, din Raionul Leova, care oferă servicii pentru vârstnici.

Vizita desfășurată săptămâna aceasta a fost inițiată de reprezentanții Republicii Moldova, care au dorit să dezbată problemele sociale, întâlnite în viața de zi cu zi, împreună cu specialiștii în domeniul asistenței sociale din Municipiul Baia Mare, alături de care, în martie 2015, au vizitat centrele sociale din subordinea Serviciului Public Asistență Socială Baia Mare. În urma vizitei de anul trecut, oaspeții moldoveni au rămas impresionați de serviciile sociale oferite de către Serviciul Public Asistență Socială, devenind pentru ei un model demn de urmat, fapt care i-a determinat să organizeze această întâlnire menită să consolideze relațiile de colaborare dintre cele două țări.

Sperăm că proiectele comune nu vor întârzia să apară, deoarece reprezentanții Administrației Publice Locale doresc să le ofere vecinilor noștri tot sprijinul de care aceștia au nevoie, pentru a rezolvat cât mai ușor problemele sociale cu care se confruntă.

vizita-moldova-2 vizita-moldova-3 vizita-moldova-4 vizita-moldova-5