Proiectele Municipiului Baia Mare vor continua cu profesionalism și responsabilitate

Au trecut patru ani de la implementarea unei strategii de lucru, modernă și inovatoare, axată pe rezolvarea problemelor existente în zonele marginalizate ale Municipiului Baia Mare. Concret este vorba despre echipe formate din specialiști din domeniul social, educațional și medical, responsabili pe fiecare cartier. Am reușit să identificăm persoanele care se pliază pe nevoile întâlnite la nivelul acestor comunități, iar rezultatele obținute, cu fiecare familie în parte, au devenit un model de bune practici.

Programele de asistență socială au fost, în această perioadă, implementate de specialiștii din cadrul Serviciului Public Asistență Socială. În colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Asociația Young Roma, am reușit să acoperim zona educațională. Activitatea asistenților medicali comunitari a fost asigurată în baza unui acord de finanțare din partea Direcției de Sănătate Publică. Astfel, Municipiul Baia Mare a devenit exemplu pentru alte comunități, fiind realizate inclusiv ghiduri de finanțare care prevăd servicii integrate după modelul strategiilor aplicate de către Serviciul Public Asistență Socială.

Tot ceea ce am reușit să facem până acum reprezintă partea “soft” a acestui tip de muncă. Ce este mai greu, abia de acum începe. Însă, suntem siguri cu privire la faptul că proiectele Municipiului Baia Mare vor continua cu profesionalism și responsabilitate față de întreaga comunitate. Dorim să le mulțumim tuturor celor sprijină proiectele Serviciului Public Asistență Socială, pentru că doar împreună vom avea rezultate deosebite.

19989231_1928181544065027_1362019637601542526_n

Comments are closed.