Inaugurarea gradinitei din cadrul Centrului Phoenix

Inaugurare grădiniță: O șansă la un viitor mai bun pentru copiii cu nevoi special

13

De o dimineață plină de zâmbete, jucării și voie bună au avut parte copiii cu tulburări de dezvoltare, care au început astăzi activitățile educative în cadrul grupei de grădiniță înființată de către Serviciul Public Asistență Socială Baia Mare. Scopul principal al proiectului este acela de a-i integra în învățământul de masă, pe toți copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, care suferă de Sindromul Down, ADHD sau autism.

Fiecare copil este diferit și special și are propriile sale nevoi. Pentru cei mici, este necesară o abordare personalizată în ceea ce privește educația lor, tocmai de aceea îi avem alături de noi pe specialiștii din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, respectiv ai Asociației Autism Baia Mare.

Serviciul Public Asistență Socială susține educația incluzivă, deoarece ea se bazează pe învățarea strategiilor necesare rezolvării problemelor din viața cotidiană. Tocmai de aceea, copiii care nu sunt pregătiți să intre în colectivitate vor beneficia de terapie individulă și de grup, activități care se vor desfășura la Centrul Phoenix.

6gradinita-autism

5