Flori de gând… împotriva violenţei

Serviciul Public ”Asistență Socială” Baia Mare anunță  lansarea  concursului  de creație literară și artistică pentru liceeni și studenți Flori de gând… împotriva violenţei”- ediția a XII-a, organizat de SPAS Baia Mare și AFIV Artemis Baia Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Asociația Femina XXI,  Asociaţia YMCA Baia Mare, Federația YMCA România și Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare în cadrul CAMPANIEI CELOR 16 ZILE DE ACTIVISM ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI ASUPRA FEMEII 2016.

Concursul se adresează liceenilor și studenților înscriși în unități de învățământ de pe raza municipiului Baia Mare și cuprinde 5 secțiuni: poezie, proză, desen/ pictură, fotografie și clip video. Scopul acestei inițiative e sensibilizarea tinerilor şi a cadrelor didactice cu privire la fenomenul violenţei prin  implicarea lor într-o acţiune- concurs care promovează non-violenţa şi încurajează luarea de atitudine împotriva violenţei, dar și conștientizarea opiniei publice cu privire la acest fenomen prin publicarea şi expunerea creaţiilor tinerilor.

AFIS

Data limită de trimitere a lucrărilor este 4 decembrie 2017.

Premierea va avea loc în data de 12 decembrie 2017 la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare într-un cadru festiv, cu prezentarea/ expunerea lucrărilor câştigătoare.

Afisul și regulamentul concursului sunt disponibile în format electronic pe www.stopviolenta.ro și www.spasbm.ro. Pentru orice alte informații legate de organizarea concursului, persoanele de  contact sunt Claudia Koblicica, tel. 0743309043 și Crina Șerbu, tel. 0749133749.

Campania celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii este marcată anual la nivel mondial în perioada 25 noiembrie (Ziua Internaţională Împotriva Violenţei asupra Femeii) – 10 decembrie (Ziua Internaţională a Drepturilor Omului). Începând cu anul 2006, multe instituţii şi organizaţii din Baia Mare (SPAS Baia Mare, AFIV Artemis Baia Mare, Femina XXI, Asociaţia YMCA Baia Mare, Federația YMCA România, ISJ Maramureș, IPJ  Maramureș, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare) marchează această campanie la nivel de municipiu, prin acțiuni specifice de sensibilizare a comunităţii locale.

Regulamentul concursului

FLORI DE GÂND… ÎMPOTRIVA VIOLENŢEI- ediţia a XII- a

 1. DATA DE LANSARE: 07.11.2017

 

 1. DATA LIMITĂ DE TRIMITERE A LUCRĂRILOR: 04.12.2017

 

 1. PARTICIPARE

Concursul se adresează liceenilor și studenților înscriși în unități de învățământ de pe raza municipiului Baia Mare.

Fiecare participant se poate înscrie la una sau mai multe secțiuni, cu una sau mai multe lucrări la fiecare secțiune.

Participarea la concurs poate fi individuală sau colectivă. Participarea colectivă la realizarea unei creații este acceptată doar în cazul secțiunilor FOTOGRAFIE și CLIP VIDEO. În cazul creațiilor colective, acestea trebuie însoțite de date de contact ale tuturor persoanelor implicate în mod direct.

 1. IMPLICAREA CADRELOR DIDACTICE, deși opțională, e foarte importantă din punctul de vedere al organizatorilor, în ce privește:

- informarea liceenilor/ studenților cu privire la concurs și la cerințele prevăzute în regulamentul de organizare

- îndrumarea tinerilor în realizarea creațiilor artistice (idei, sfaturi, recomandări, feed-back-uri)

- asigurarea  respectării termenului limită de trimitere a lucrărilor

- menținerea colaborării cu organizatorii

- participare la / însoțire a participanților la festivitatea de premiere

 1. CERINŢE PRIVIND LUCRĂRILE:

 

5.1. Lucrările trebuie să fie creaţii proprii, originale ale elevilor/ studenților.

5.2. Toate lucrările trebuie să fie însoţite de date de contact ale autorului/ autoarei și informații despre unitatea de învățământ la care e înscris: nume și prenume, unitate de învăţământ, clasă/ an, numele profesorului îndrumător, număr de telefon şi/ sau adresă de e-mail.

 5.3. Pentru secţiunile POEZIE și PROZĂ: lucrările vor avea maxim o pagină şi jumătate şi vor fi tehnoredactate în Word, cu caractere Times New Roman 12, cu diacritice, la un rând şi jumătate.

5.4. Pentru secţiunea FOTOGRAFIE: nu sunt admise fotografii editate/ modificate pe computer, cu excepţia corecţiilor de bază din programele de editare (brightness, contrast, levels), atâta timp cât aspectul nu se îndepărtează foarte mult de fotografia originală. Este interzisă adăugarea vreunui watermark (semnătură) sau a unei rame pe fotografie. Fotografiile trebuie să fie însoţite de un titlu şi/ sau de o scurtă descriere (1-2 rânduri).

5.5. Pentru secţiunea CLIP VIDEO: clipurile video vor avea maxim 2 minute.

 5.6. Pentru secțiunea DESEN/ PICTURĂ: datele de contact ale autorului (nume, prenume, unitate de învățământ, clasă/ an, număr de telefon/ adresă de e-mail, numele profesorului îndrumător) și titlul lucrării vor fi completate pe verso

 1. TRIMITEREA LUCRĂRILOR:

6.1. Lucrările în format electronic (poezii, proză, fotografii, clipuri video) se trimit la adresa de e-mail stopviolenta@yahoo.com însoțite, obligatoriu, de datele de contact ale autorului/ autoarei.

6.2. Desenele şi picturile

 1. vor fi depuse la sediul SPAS Baia Mare, Str. Dacia nr. 1 (secretariat) sau la sediul Centrului Social Tranzit, B-dul. Republicii nr. 70A (luni- joi: 8-16, vineri: 8-15)

SAU

 1. vor fi adunate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ (de către unul din profesorii implicaţi la nivel de liceu), urmând să fie preluate de către organizatori (în acest caz e necesară anunțarea telefonică a persoanelor de contact din cadrul SPAS Baia Mare)
 1. PREMIERE: Cele mai bune lucrări vor fi premiate într-un cadru festiv, în data de 12 DECEMBRIE 2017 (ora și locația urmând să fie comunicate ulterior)
 1. PRECIZĂRI IMPORTANTE!

8.1. Vor fi luate în considerare pentru jurizare/ premiere DOAR lucrările care se încadrează în cerinţele prevăzute de acest regulament.

8.2. Lucrările identificate ca fiind copiate/ inspirate de pe internet sau din alte surse vor fi descalificate.

8.3. Lucrările trimise după data limită nu vor fi luate în considerare pentru jurizare/ premiere.

8.4. După finalizarea concursului, lucrările trimise vor rămâne în posesia organizatorilor.

8.5. Prin înscrierea la acest concurs participanţii îşi dau acordul ca lucrările lor să poată fi selectate în vederea utilizării lor în cadrul unor acţiuni şi campanii anti-violenţă.

Persoane de contact pentru orice informaţii legate de desfăşurarea concursului:

 • KOBLICICA CLAUDIA, telefon 0743309043 sau
 • ȘERBU CRINA, telefon 0749133749.

 Adresă de corespondență pentru orice informații legate de concurs: stopviolenta@yahoo.com.

 

 

Comments are closed.