Cristian Ghinea, in mijlocul comunitatilor defavorizate

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, în mijlocul comunităților defavorizate

cristian-ghinea-vizita-2

La scurt timp de la vizita Ministrului Muncii, Dragoș Pîslaru, în Baia Mare, un alt ministru interesat de problemele sociale întâlnite la nivelul municipiului a avut discuții cu reprezentanții autorităților locale. De data aceasta este vorba despre ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Însoțit de reprezentanții Serviciului Public Asistență Socială și ai HHC România, ministrul Cristian Ghinea a vizitat comunitatea defavorizată din Zona Pirită, în încercarea de a găsi soluții privind locuirea socială în Municipiul Baia Mare.

La întâlnirea dintre reprezentanții Municipiului Baia Mare și ministrul Fondurilor Europene au fost abordate teme precum: pilotarea unor măsuri și planuri anti-sărăcie aplicabile în Baia Mare, cea mai agreată măsură fiind, de departe, prevenția. Dezvoltarea ghidurilor solicitantului în privința eligibilității instituțiilor din subordinea autorității publice locale, posibilitatea finanțării prin fonduri norvegiene pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit din zonele defavorizate unde persoanele au proprietate pe imobilele respective, sunt alte soluții care ar putea rezolva problemele întâlnite în zonele defavorizate din orașul nostru. De asemenea, în cadrul întâlnirii s-au mai discutat aspecte legate de constituirea GAL-ului urban, dar și detalii care țin de Ministerul Fondurilor Europene.

Serviciul Public Asistență Socială privește cu optimism spre viitor și are speranța că aceste proiecte vor fi finanțate și implementate la nivelul Municipiului Baia Mare, cât de curând.

cristian-ghinea-vizita-3 cristian-ghinea-vizita-4

cristian-ghinea-vizita-1