CENTRUL SOCIAL „REGINA MARIA”

Servicii acordate în centru:

  • Socializare și petrecerea timpului liber;
  • Consiliere socială;
  • Suport emoțional și, după caz, consiliere psihologică;

 Socializare şi petrecerea timpului liber:

  • Lectura presei locale şi centrale – persoanele vârstnice vin în cadrul centrului şi lecturează presa locală, deoarece aici li se pune la dispoziţie presa locală în mod gratuit nemaifiind nevoiţi să cumpere presa pentru a se informa.
  • Organizarea întâlnirilor cu autorităţile locale – întâlnirile pe cartier, participarea la acţiuni de informare şi conştientizare a locuitorilor cartierului Valea Rosie despre anumite iniţiative locale care solicită şi consultarea cetăţenilor sau implicarea acestora în activităţi comunitare. De asemenea, în anumite cazuri consiliul de onoare a Municipiului Baia Mare îşi poate ţine întâlnirile periodice oferind astfel persoanelor din cartierul Valea Rosie posibilitatea de a le adresa întrebări administrative.
  • Jocuri (şah, rummy, table) – această activitate se desfăşoară zilnic în centru. În cadrul centrului persoanele vârstnice joacă rummy, şah şi table. Uneori se organizează concursuri la care diferiţi sponsori acordă premii. În organizarea aestor concursuri sunt implicaţi direct beneficiarii care se ocupă de organizare, regulament de desfăşurare a concursurilor, arbitraj, realizare clasament, etc.
  • Centru de zi Regina Maria pune la dispozitie spatiile pentru desfasurarea diferitelor activitati. De exemplu: saptamanal un grup de varstnici vin in sala de la etaj sa faca gimnastica.
  • Centrul mai pune la dispozitie si posibilitatea de a juca si tenis de masa.

Procedura de acces in centru

In Centrul de zi Regina Maria au acces toate persoanele varstnice, tinere si copiii, indiferent  de nationalitate, sex, rasa, religie, care doresc sa beneficieze  de serviciile oferite de centru.

Fiecare persoana care doreste sa devina beneficiar al serviciilor oferite de catre Centrul de zi Regina Maria va depune o cerere catre conducerea Serviciului Public Asistenta Sociala. In urma cererii are loc o intrevedere in care se identifica nevoile cu care se confrunta beneficiarul si se stabileste un plan de interventie personalizat, care cuprinde un ansamblu de masuri si servicii potrivite nevoilor sociale identificate in urma intrevederii.

Documente consultative