Centrul de Tranzit, Asistenta si Consiliere

inaugurare-centrul-de-tranzitAnual, sute de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani sunt nevoiți să părăsească sistemul de protecție a copilului, fără a avea vreun fel de pregătire pentru viața independentă. Acești tineri extrem de vulnerabili, fără familie, fără o rețea de sprijin, fără părinți care să-i mai lase să stea în casa lor sau să-i ajute așa cum sunt ajutați tinerii obișnuiți, sunt forțați să dea piept cu viața fără a avea un sprijin.

Centrul de Tranzit, Asistență și Consiliere își propune să fie punctul de pornire pentru acești tineri, care pot beneficia de serviciile sociale oferite de noi.

Beneficii oferite: Centrul de Tranzit are o capacitate de 19 garsoniere, destinate tinerilor care părăsesc sistemul de protecție și care pot beneficia de cazare pe o perioadă cuprinsă între 6 și 24 de luni, precum și de sprijinul permanent al unui asistent social, al unui psiholog și al unui asistent medical. După primele 6 luni, tinerii vor trebui să plătescă o chirie fixă. Cei încadrați în grad de handicap vor plăti 50% din sumă.

În tot acest timp, tinerii primesc alocația de hrană, costurile utilităților fiind suportate de Serviciul Public Asistență Socială Baia Mare.

centrul-de-tranzit

centrul-de-tranzit

centrul-de-tranzit