Alaturi de copiii si adultii cu dizabilitati

1Alături de copiii și adulții cu dizabilități

Apariția unui nou membru în familie constituie un motiv de bucurie, dar în același timp și de îngrijorare. Oricât ai încerca să te pregătești din timp, venirea pe lume a unui copilaș aduce cu sine emoții pentru întreaga familie. Din păcate, există și cazuri când viitorii părinți primesc vești mai puțin bune. Este vorba despre acele situații când micuții suferă de anumite afecțiuni. Pentru aceste familii, fiecare zi este o luptă, atât fizică cât și psihică.

Deși este o situație dificilă, părinții copiilor cu nevoi speciale trebuie să știe că nu sunt singuri, Serviciul Public Asistență Socială fiind un sprijin real pentru familiile care privesc cu neîncredere spre viitor.

Tot în sprijinul acestor familii vin și ONG-uri specializate în asistență socială. O astfel de organizație este și Asociația Esperando, care a sărbătorit vineri, 14 octombrie, 15 ani de la înființare. Momentul aniversar a fost marcat în cadrul unui eveniment desfășurat la Teatrul Municipal Baia Mare. Au cântat, au dansat, s-au bucurat și au demonstrat că dizabilitatea nu îi împiedică să ducă o viață normală. Iar noi am ales să fim alături de persoanele cu nevoi speciale și să transmitem Asociației Esperando cele mai sincere și călduroase gânduri. La mulți ani, Esperando!

3 4